Confession of a copywriter

 

Confession of a copywriter - confession

 

Laatst las ik bij een collega copywriter dat ze regelmatig versleten wordt voor taalpurist, of zelfs taalnazi. Dat is iets waar ik niet van schrik, aangezien ik dat type verwijten eveneens reeds heb mogen aanhoren. In alle eerlijkheid heb ik ook geregeld de neiging om mensen op hun fouten te wijzen. Moet ik mezelf wel eens bedwingen om geen mail te sturen als ik een grote typo zie op een website. En gruwel ik de laatste tijd zo erg van de fouten in de krant dat ik er rillingen van krijg. Ben ik dan zo (taal)perfect? Nee hoor, helaas moet ik bekennen dat niet te zijn.

Bekentenis van een copywriter

Hier komt het, ik beken dat ik last heb van de volgende zaken:

  • Schrijffouten maken. Mijn spellingscontrole staat ALTIJD aan. De combinatie van steeds snel willen zijn en een tikje slordigheid, zorgen weleens voor errors. Jammer genoeg is ook spellingscontrole nietConfession of a copywriter - delete onfeilbaar.
  • Ik val nog wel eens in herhaling. Dan typ ik dus een stuk zin tweemaal. En erger nog: als ik aan het dubbelen ga, dan zie ik het zelf heel vaak niet eens.
  • Ik heb favoriete woorden. Zo gebruik ik bijvoorbeeld de woorden ‘dus’ en ‘ook’ te vaak.
  • Was het nu een d, of een t? Hier moet ik soms langer over nadenken dan dat je zou verwachten bij een copywriter. 😉
  • Wanneer schrijf je een woord aan elkaar en wanneer zijn het twee woorden? Daar durf ik flink aan te twijfelen. Gelukkig is er dan taaladvies.net!
  • Synoniemen bedenken. Maar daar breek ik mijn hoofd niet te lang over. Waarom bestaat synoniemen.net, denk je?
  • Ik ben Vlaams en hoewel ik er op probeer te letten, schrijf ik soms nog in het Vlaams. En dan komt het voor dat ik uitdrukkingen gebruik die mensen hier niet helemaal begrijpen.
  • Omdat wij veel tv-series met Engelstalige ondertiteling bekijken, gebruik ik woorden wel eens in de (in het Nederlands) foute context. Chauvinist gebruik ik bijvoorbeeld vrijwel uitsluitend in de Engelse betekenis. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat ik veel mannen ken die voldoen aan de term ‘chauvinist pig’. Gelukkig. 😉

Kan je wel wat hulp gebruiken van een taalpurist copywriter? Neem dan contact op!

Geplaatst in Geen categorie.