Karolien in laptopland: de zoektocht naar de ware laptop

Ik wil een laptop. Of eigenlijk moet ik er een hebben. Als je websites bouwt, dan is het toch wel handig om je product te kunnen laten zien aan een (potentiële) klant. Ook als het bij die klant op locatie is. Het is natuurlijk niet verkeerd om meteen te laten zien dat alles responsive is en mobiel ook prima werkt (want mijn smartphone heb ik uiteraard wel altijd bij). Maar een echt goed beeld krijgen doe je gewoon niet vanaf zo’n klein schermpje.

Snel en krachtig

Het punt is dat ik een echt pc-persoon ben. Ik houd van grote schermen met een hoge resolutie, bij voorkeur 2 stuks. Het liefst werk ik met een compleet toetsenbord en een fijne muis. Ik houd van snelheid en kracht. Mijn pc voldoet dan ook – uiteraard, want zelfgebouwd 😉 – prima aan deze eisen. Hij is alleen zo moeilijk mee te nemen. En eventjes op de bank (of buiten) gaan zitten werken aan een blog is ook niet echt een optie. Daarom moet er toch een laptop komen.

De eisen

Dan kom je bij de eisen: wat voor laptop moet ik hebben? Waar ga ik hem voor gebruiken? Meenemen naar klanten om de koopwaren te tonen, daar zal hij vooral voor worden gebruikt. En op eender welke locatie mij de mogelijkheid bieden teksten tevoorschijn te toveren. Daar heb je eigenlijk niet zo heel veel voor nodig. Kom ik bij de volgende punten:

  • Hij moet een beetje handzaam zijn, over de afmeting moet ik dus niet lang nadenken: 15″. Groter wordt moeilijk om mee te slepen, kleiner kan je nog steeds niet goed dingen tonen.
  • Een beetje een snelle processor is wel handig. Wachten is niet mijn sterkste kant.
  • Een goed scherm, full hd vind ik daarom een must en als ik dan toch mag kiezen, doe me dan een IPS paneel.
  • Een fijn toetsenbord is iets wat ook hoog op mijn eisenlijst staat (Zelfs op de voorlaatste plaats en de laatste is dan nog een niet-eis!)
  • Gamen doe ik met mijn pc en ook andere grafische zaken zal ik daarop blijven doen, de grafische kaart hoeft dus niets speciaals te zijn.

Laptops kijken

Nadat de punten op een rij zijn gezet, volgen sessies laptops kijken en reviews lezen. De lichtste modellen vallen meteen af. Hoewel ik nog opteer dat het misschien toch wel kan, hij moet enkel licht werk verrichten, deelt Wolf die mening niet. Hij wijst me even op het punt “Wachten is niet mijn sterkste kant.”, ik kijk dus verder naar exemplaren met een snelle(re) processor. Hoe het komt weet ik niet, maar elke keer eindig ik – haast met hartjes in de ogen – met een gaming laptop op mijn scherm… Zo’n zware grafische kaart hoeft niet, maar is toch wel erg verleidelijk. En als ze dan ook nog eens voorzien zijn van een RGB toetsenbord, dan krijg ik het helemaal warm. Helaas vallen ze geen van allen binnen mijn budget. Ik kan ook geen goede reden bedenken waarom ik zo’n beest van een laptop zou moeten hebben. Daar heb ik toch mijn pc voor? Maar ja, mooie specs zijn erg aanlokkelijk.

De ware gevonden?

Je ware liefde kom je vaak onverwacht tegen. Gebeurde mij nu ook. Terwijl ik nietsvermoedend een mailtje opende van een leverancier, staarde hij me aan. En ik staarde terug. De Lenovo Thinkpad E585 was wat ik zocht! Mooie specs, maar geen overkill: een flinke processor, maar grafisch vrij mainstream. 15.6″ FHD IPS scherm en een ergonomisch toetsenbord. Daarnaast zou hij tegen een stoot kunnen en zelfs van een slok koffie niets weten. Kortom: hebben, hebben, hebben! Volgende week ben ik jarig. Ik weet wat ik mezelf cadeau zal doen!

 

Karolien in laptopland - Lenovo laptop

 

Kan ik jou helpen bij de zoektocht naar jouw ideale laptop? Neem dan snel contact op!

Geplaatst in Geen categorie.