Lenovo Thinkpad E585

Ondertussen heb ik deze Lenovo ruim een week in mijn bezit. We hebben ook al de nodige uren met elkaar doorgebracht en ik durf te stellen dat ik hem goed genoeg ken om een oordeel te vellen.

Lenovo Thinkpad E585

 

Handig!

Laat ik beginnen met een van mijn eigen grootste vooroordeel onder tafel te vegen: een laptop heeft wel degelijk zin naast een pc. Zelfs thuis. Op het moment van schrijven zit ik lekker in de bank. Eerder deze week ben ik ook een keer naar mijn kantoor gevlucht om even rustig te kunnen werken. En dat ging een stuk vlotter dan met een pc onder de arm. Daarnaast is het inderdaad zonder meer erg fijn om een laptop mee naar klanten te kunnen nemen. Het stukje ‘laptop hebben’ bevalt met andere woorden nog beter dan ik had verwacht. Maar is Mr. Lenovo ook wat ik (minimaal) had verwacht?

Lenovo love

Het antwoord is volmondig ‘Ja!’, hij bevalt me heel erg goed. Ik neem mijn eisenpakket van de vorige keer erbij:

  • 15” blijkt groter te zijn dan ik in gedachten had, ik had dus een 13” verwacht. Kan de laptop zelf natuurlijk niets aan doen. En eigenlijk vind ik dit een erg fijne grootte om op te werken, ook het meenemen is geen probleem.
  • Ik heb hem nog niet zwaar belast en zijn processor dus nog niet aan het werk gezet. Maar bij normale belasting is hij zonder meer snel te noemen.
  • Over zijn scherm heb ik eveneens niets te klagen. Ook qua kijkhoek is hij prima.
  • Toetsenbord is erg fijn. Het heeft een hele licht aanslag, wat voor mij een must is. Niet enkel krijg ik anders last van mijn polsen, ik wil gewoon dat alles snel reageert. Het enige nadeel dat het toetsenbord heeft, is dat het niet verlicht is. (Had ik toch voor zo’n RGB’tje moeten gaan 😉 )
  • Grafisch heb ik hem, zoals ik ook had verwacht, nog niet aan het werk gehad, kan ik dus weinig over zeggen.
  • Een ander punt, dat niet op mijn lijst stond, maar mij nu wel opvalt, is dat hij een erg fijne touchpad heeft. Meestal kan ik niet uit de voeten met die dingen. Deze Lenovo heeft echter een heel gevoelige touchpad, waardoor hij heel snel en direct reageert. Ik heb nog bijna geen muis gemist!

Oordeel

Lenovo Thinkpad E585Wat mij betreft scoort de Lenovo Thinkpad E585 een dikke vette 10. Ik ben meer dan blij met mijn verjaardagscadeau! Ik zou hem dan ook iedereen – die geen gamebeest zoekt – aanraden. Of hij koffie lust heb ik trouwens nog niet uitgeprobeerd. Eerlijk gezegd ga ik ook proberen dat zo te houden. Ik hoef geen laptop die niet wil opstarten tot hij een slok cafeïne heeft gehad. 😉

 

Geplaatst in Geen categorie.