Wie zijn wij | Karolien

 • altijd eerlijk
 • grote interesse in psychologie
 • nieuwsgierig en leergierig
 • occasionele stuiterbal
 • gek op (snelle) auto’s
 • vrijwilliger bij Museum Klok & Peel
 • recensent bij Qreative Minds
 • vindt geschikt onderwijs belangrijk, daarom lid van de OPR van het SWV

 

Neem contact op!

Wij - Karolien

Liefde voor taal

Die ontstond al heel vroeg. Zo’n beetje gelijktijdig met het moment waarop ik leerde lezen en schrijven. Of eigenlijk reeds hiervoor: verschillende liedjes stonden te wachten tot ze uit mijn hoofd konden komen, eindelijk het papier op. De eerste jaren schreef ik vooral popnummers, die ik samen met mijn zus zong voor iedereen die het horen wilde. In mijn pubertijd werden het gedichten. Over de liefde, maar soms ook een tikje zwarter. Na een paar jaar verdween de duisternis, de liefde voor schrijven ging natuurlijk niet weg.

Geleidelijk aan begon ik ook commerciële zaken te schrijven, voor onszelf, maar ook voor klanten. Dat was het moment dat ik besloot het goed te willen aanpakken, daarom volgde ik een aantal opleidingen. Ik schrijf nog steeds uiteenlopende content. Ik maak veel teksten voor de verkoop, maar ik schrijf bijvoorbeeld ook nog steeds privé stukken (bijvoorbeeld voor mijn blog). Daarnaast ben ik dus recensent bij Qreative Minds.

Naast schrijven, was ook lezen iets dat ik meteen erg graag deed. Ik verslond alles wat ik tegenkwam. In eerste instantie hetgeen dat ik in huis te pakken kreeg, later gingen we naar de bibliotheek en probeerde ik zo mijn honger te stillen. Ondertussen ben ik iets selectiever, al zouden mijn boekenkasten je van het tegendeel kunnen overtuigen.

 

Liefde voor computers

Die bloeide pas veel later op. Om precies te zijn: na de start van mijn relatie met Wolf (ondertussen ook alweer bijna 15 jaar geleden). Daarvoor was ik niet zo veel op de pc te vinden. Ik zag het enkel als een bron van kennis; Google is al heel erg lang een van mijn beste vrienden. Af en toe deed ik wel eens een spel, Hocus Pocus was hierbij favoriet, maar ik zou mezelf toen zeker geen computerliefhebber genoemd hebben.

Wolf nam me meteen mee in de wereld van technologie – en dan vooral computers. Een van de eerste dingen die hij deed, was me aan het gamen zetten: Neverwinter Nights. Ik was onmiddellijk verslingerd. Ook liet hij me zien wat een computer allemaal kan én wat je allemaal kan met een computer. Wat misschien wel het belangrijkst is, is dat ik ontdekte dat ik mijn creatief ei kwijt kan met een pc. Mijn brein is namelijk meer dan inventief en fantasievol genoeg, handig ben ik een stuk minder. Hierdoor is zoiets als tekenen, of schilderen niet voor mij weggelegd. Daarom vind ik het echt geweldig dat je zoveel verschillende kanten op kan met het maken van websites.

Wie zijn wij | Wolf

 • probleemoplosser
 • oplossingsvinder
 • vasthoudend
 • retrogamer
 • autoliefhebber
 • wil elk geheim van de technologie doorgronden
 • vaste klant bij HomeComputerMuseum
 • vrijwilliger bij Museum Klok & Peel

 

Neem contact op!

Wie zijn wij - Wolf

Liefde voor computers

Op 9-jarige leeftijd kon ik op regelmatige basis plaatsnemen achter een Atari 2600. Veel meer dan gamen – zoals het spel Combat – kon je er niet mee, maar wie klaagt daarover? De liefde voor pc’s was in elk geval geboren. Niet veel later begon ik ook met graphics maken en programmeren, op een Commodore 64. Ook een Commodore 128 en Commodore Amiga 1000 zijn een tijd mijn trouwe metgezel geweest.

Mijn eerste website maakte ik toen ik zo’n 20 jaar geleden In statische html, veel meer dan dat was het toen nog niet. Gaandeweg leerde ik PHP kennen en ook met verschillende (soorten) CMS’en heb ik gewerkt. Ondertussen is er heel veel veranderd. Onder andere CSS is nu zo geëvolueerd, dat eigenlijk alles mogelijk is. Een website is nu zoveel meer geworden dan een online visitekaartje. Je kan er veel meer creativiteit en ideeën in kwijt.

Gamen is eveneens altijd in mijn bloed blijven zitten. Ik kan zowel plezier beleven aan een retrogame, als aan een nieuw spel. Of je mij nu Elitevoorschotelt, of Elite Dangerous, beide mogen mij uren gezelschap houden.

Hoewel ik zonder meer gek ben op snelle (game)pc’s, kan ik nog steeds erg genieten van retro(trage) computers. Vanwege nostalgie, maar ook omdat die apparaten die grootste verandering teweeg hebben gebracht. De ontwikkeling die zij hebben doorgemaakt, is meer dan fascinerend te noemen.

 

Liefde voor technologie

Die is eigenlijk altijd aanwezig geweest. Zodra ik oud genoeg was om gereedschap vast te houden, begon ik zaken uit elkaar te halen. Gewoon om te kijken hoe het werkte. Gelukkig leerde ik na een tijdje ook hoe ik alles terug in elkaar moest krijgen. Uiteraard wilde ik op een gegeven moment ook weten waarom dingen ermee waren opgehouden. En nog veel belangrijker: hoe ik ze weer aan de praat moest krijgen.

Van zelf pc’s bouwen tot complete netwerken aanleggen: ik doe het allemaal al meer dan 25 jaar. Ik ben gek op vraagstukken: in welke situatie past welke hard- en software het beste? Hoe kan ik op de beste, meest efficiënte manier een netwerk aanleggen? Elk probleem kent een oplossing en ik breng deze graag bij elkaar. Al breek ik er bij voorkeur wel eventjes mijn hoofd over.