8 redenen om over te stappen naar de cloud

Blijft u aan het twijfelen of uw bedrijf zou moeten verhuizen naar de cloud? Ik geef u 8 redenen om de stap toch te zetten!

 

1. Simpel uit te breiden cloud-bedrijven
Cloudcapaciteiten kunnen heel makkelijk vergroot of verkleind worden. Heeft u geregeld, en voor een beperkte periode, extra capaciteit nodig? In de cloud is dat geen enkel probleem! En in de meeste gevallen kunt u dit ook nog eens makkelijk zelf regelen.

 

2. Lagere kosten
Om verschillende redenen liggen de kosten bij clouddiensten lager:

 • U moet niet zelf investeren in hardware, software en licenties.
 • U moet geen serverbeheer doen en dus ook geen mensen in dienst hebben die hier verstand van hebben.
 • Er zijn veel aanbieders in de markt voor clouddiensten, dat is uiteraard positief voor de eindprijs van de diensten.
 • Krimpt uw organisatie? Zoals hierboven al beschreven staat, kunt u in de cloud makkelijk schalen en u zit niet vast aan een hoop licenties, met bijbehorende hoge kosten.

 

3. Betere beveiliging
Bij lokaal opgeslagen bestanden, is de beveiliging zo goed als uw minst ordelijke werknemer. In de cloud zijn bestanden veilig opgeslagen, er zijn meerdere niveaus van beveiliging:

 • De gegevens staan versleuteld opgeslagen in een datacenter dat voorzien is van gedegen toegangsbeveiliging.
 • Een datacenter is voorzien van noodstroom.
 • Ook de datatransmissie verloopt over versleutelde verbindingen.

 

4. Back-ups zonder moeite
Kiezen voor automatische back-ups in de cloud heeft grote voordelen:

 • Het is geen tijdrovende klus meer, wat bij lokale back-ups wel het geval is.
 • U hoeft niet zelf te zorgen voor een veilige plek om deze te bewaren.
 • Het terugzetten van een back-up is in een paar muisklikken geregeld.
 • Ook eerdere versies van een bepaald document opvragen is vrijwel altijd mogelijk.

 

5. Makkelijker samenwerken
De cloud is natuurlijk uitermate geschikt als u wilt samenwerken met anderen. Alle informatie wordt opgeslagen op een centraal punt, wat het erg overzichtelijk maakt. Er zijn niet langer verschillende versies van een document in omloop en u kunt precies zien welke persoon wat heeft bijgedragen. Heeft u een groot bestand dat u met anderen wilt delen? Dan is de cloud ideaal! Iedereen die het bestand moet kunnen zien, kan er veilig bij.

 

6. Tijdsbesparend
Normaal kost het erg veel tijd als iemand informatie wil vinden binnen een organisatie. Door in de cloud te werken, heeft iedereen altijd toegang tot de laatste gegevens en een realtime totaaloverzicht van de laatste stand van zaken. Dit bespaart dus heel veel tijd!

 

7. Altijd laatste versies van kantoorsoftware
Draait u lokaal software, dan zal u regelmatig updates moeten installeren. Dit kost veel tijd en als u uw werknemers dit zelf laat doen, dan gaat het helaas ook geregeld mis. Vooral omdat men er wegens tijdgebrek nog wel eens voor kiest om dat niet te doen. Dit brengt dan weer risico’s met zich mee op gebied van veiligheid. Als u kiest voor de cloud, dan beschikt u met zekerheid automatisch over de laatste versies van online kantoorsoftware.

 

8. Altijd toegankelijk
Wilt u van thuis uit werkdocumenten kunnen bekijken? Dan is de cloud natuurlijk helemaal ideaal! Uw documenten zijn dan werkelijk overal beschikbaar, het enige dat u nodig heeft, is een internet verbinding. Vrijwel alle clouddiensten zijn ook geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Altijd toegankelijk op elk scherm!

 

Wilt u overstappen, maar weet u niet precies hoe u het moet aanpakken? Of heeft u nog verdere vragen? Neem dan zeker contact op!

 

cloud

 

Geplaatst in Geen categorie.