HomeComputerMuseum Barbarian

Ook bij Venefica is het – toch een klein beetje – vakantie. Daarom gingen we er vandaag een keer tussenuit, al was het nog steeds werkgerelateerd te noemen. We bezochten namelijk het HomeComputerMuseum in Helmond. Zelf omschrijven ze het museum als “een initiatief van een aantal verzamelaars om de geschiedenis van de HomeComputer te archiveren op een interactieve wijze.” Dat interactief is op geen enkele wijze gelogen of overdreven! De meeste computers staan niet enkel aan, je mag er ook achter gaan zitten en ze uittesten. Erg leuk, ook voor de jonge bezoekers!

Oudjes
Er staan echt oude beestjes tussen, verschillende pc’s zijn ouder dan ikzelf. Omdat ik nog niet zo lang ben toegetreden tot de geek society, zeggen de meeste modellen mij niet veel. Voor Wolf voelde het daarentegen echt als thuiskomen: herkenning tot en met. Wat overigens zeker niet wil zeggen dat ik het niet naar mijn zin heb gehad, in tegendeel! Ook ik heb alles met plezier en interesse bekeken. En er stond ook een behuizing die ik erg leuk vond. Al was dat dan vooral het meisje in mij (diegene die nog steeds van roze en glitters houdt).

Aankleding
Ook qua aankleding werd je helemaal mee terug in de tijd genomen. Zo hingen er oude posters, de meubels waren van de juiste periode en ook het behangpapier was in stijl. Tegen de muur hing een enorme harde schijf. Onvoorstelbaar dat deze ooit dienst heeft gedaan!

Arcade
En dan kom ik bij het – vonden onze jongens en ik – leukste gedeelte: de arcade! Het was erg rustig in het museum, waardoor we met alles ongestoord aan de slag konden gaan. En daar was ook bij mij de herkenning! Er stond namelijk een Photo Play, wat heb ik daar veel uren achter doorgebracht. Jammer genoeg stond hij vlak achter een raam waar de zon vol op scheen, hierdoor werd het op den duur wel erg warm. Maar eigenlijk is dat slechts een extra reden om nog eens terug te gaan.

Conclussie
Het is dus zeker de moeite om een keertje een bezoek te brengen aan het HomeComputerMuseum. Bovendien bieden ze ook verschillende diensten aan die leuk en interessant zijn. Zo verhuren ze computers, bijvoorbeeld voor in een etalage of een fotoshoot, en ze hebben een Mobiel Museum. Verder laat ik graag de foto’s voor zich spreken!

does size matter
grote harde schijf
Verzameling
Commodore 8032
Motorola StarMax 3000-180
Philips Videopac
mooie behuizing
Leer uw pc gebruiken
IBM 5160(1983)
Macintosh Classic
IBM 5150(1981)
Commodore VC 1020
Commodore Pet 2001(1977)
Commodore CD-TV
Commodore Amiga A1200
Commodore Amiga 4000-030
Commodore Amiga 2000
Commodore 12080
Commodore 64
Commodor plus-4
Barbarian
Atari
Atari 1200XL
Amiga
Photo Play - jeej
Geplaatst in Geen categorie.