Responsive website

Het aantal mobiele surfers is al een tijdje hoog, maar blijft zelfs nog stijgen. Je begrijpt daarom het belang van een website die er op elk apparaat goed uitziet en optimaal functioneert. Past de website zich automatisch aan naar de schermresolutie van het apparaat waarop hij wordt getoond? Dan noemt men dit een responsive design.

Loop geen klanten mis

Als een potentiële klant jouw website bezoekt met zijn mobiel, verwacht hij een ideale gebruikservaring. Is dat niet het geval? Dan zal hij al snel doorgaan naar je concurrent. Het gaat overigens verder dan een menu dat zich aanpast of foto’s die schalen. Wanneer je website bijvoorbeeld te zwaar is, zal de mobiele laadtijd veel te hoog liggen. Bovendien wil niemand zijn complete databundel spenderen aan één website. ? Zorg er daarom voor dat alles gecomprimeerd is. Of kies er desnoods voor om grote foto’s en video’s bij mobiele weergave te vervangen door exemplaren met een lagere resolutie. Check ook zeker de grootte van je letters en de regelhoogte. Het gebeurt vaak dat woorden mobiel opeens erg op elkaar zitten geplakt. Hetzelfde geldt voor marges: royale marges op grote schermen kan best, maar op een klein schermpje, wil je alle ruimte benutten.

Responsive website

SEO

Niet alleen jouw websitebezoekers vinden een responsive design veel prettiger, ook bij Google word je hiervoor beloond. Sterker nog: sinds 1 juli indexeert Google alle websites mobile first. Wat dit concreet inhoudt? Zolang je een responsive website hebt, is er geen enkel probleem. Als je een mobiele website hebt (m.jouwdomeinnaam.nl) check je best even of bepaalde zaken hetzelfde zijn op de desktop versie:

  • Markeerde je bepaalde informatie op je website? Kijk dan of het bij beide versies gelijk is.
  • Minder/aangepaste content op je mobiele versie heeft hierdoor meer impact dan je mogelijk wilt. Denk dus zeker nog een keer goed na of je het zo wilt houden.
  • De metadata en meta descriptions op je mobiele en desktopversie moeten hetzelfde zijn.

Kom je er niet uit? Vraag hulp!

Zit je na het lezen van deze tekst nog met vragen? Of kun je hulp gebruiken bij het responsive maken van jouw website? Neem contact op, wij helpen je graag verder.

Geplaatst in Geen categorie.