Wat is het verschil tussen een copywriter en een tekstschrijver?

Wat is het verschil tussen een copywriter en een tekstschrijver?

Wat is het verschil tussen een copywriter en een tekstschrijver?   Ik hoor het je al denken: is er wel een verschil? Het zijn toch beide gewoon mensen die teksten schrijven? Daar heb je helemaal gelijk in. MAAR, hoewel ze beide teksten schrijven, is het niet zo dat er personen zijn die graag voor de ...

lees meer
Verandering

Verandering

Verandering   Alles is onderhevig aan verandering. Ook als je een eigen bedrijf hebt evolueren zaken en kan het zijn dat je jouw plannen daarop moet aanpassen. Soms zijn het gewoon dingen die pas na een tijdje duidelijk worden. De actie blijft natuurlijk wel dezelfde. In dit geval gaat het om een combinatie van beide: ...

lees meer
Flyers M!JN Tas-bare Herinnering

Flyers M!JN Tas-bare Herinnering

Flyers M!JN Tas-bare Herinnering Dit project was erg leuk om te doen én speciaal! Normaal maak ik zelf namelijk geen design voor flyers, maar enkel de teksten. In dit geval heb ik de teksten enkel geredigeerd en maakte ik dus het ontwerp. 😀 Neem ook zeker een keer een kijkje op de website van M!JN, ...

lees meer
Meerdere blogs op je WordPress website

Meerdere blogs op je WordPress website

Meerdere blogs op je WordPress website Heb je een WordPress website die het niet ondersteunt om meerdere blogpagina’s te hebben? Is dat toch iets dat je wilt? Maar dan op een makkelijke manier en al zeker zonder een nieuwe website te maken? Dan heb ik goed nieuws! Er is namelijk een erg simpele manier om ...

lees meer
Webdesigner: de 5 vragen

Webdesigner: de 5 vragen

Webdesigner: de 5 vragen   Uiteraard krijg ik niet alleen vragen over mijn werk als copywriter, ook over mijn werk als webdesigner is dat het geval. Hierover selecteerde ik er eveneens 5 voor jullie!   Webdesign, dat is het veranderen van kleurtjes en lettertypes, toch? Nee, dat valt voor mij niet onder de noemer ‘webdesign’. ...

lees meer
Yoast zal het weten!

Yoast zal het weten!

Yoast zal het weten! Dit keer wil ik het graag hebben over Yoast! Yoast is een WordPress plugin en naar mijn mening (en niet enkel die van mij 😉 ) zelfs een van de belangrijkste. Wat doet Yoast? Yoast is een seo-plugin. Hij helpt dus om jouw pagina’s te optimaliseren voor zoekmachines. Zo kan je ...

lees meer
5 vragen aan een tekstschrijver

5 vragen aan een tekstschrijver

5 vragen aan een tekstschrijver   Mensen stellen mij heel regelmatig bepaalde vragen over mijn werk als tekstschrijver. Ik heb deze vragen voor je op een rij gezet!   Klopt het romantische beeld van de copywriter? Je weet wel, dat tafereel van gezellig in een café te zitten schrijven? Voor mij persoonlijk niet. Ik zit ...

lees meer
Tips voor een goede webtekst!

Tips voor een goede webtekst!

Tips voor een goede webtekst!   Wat maakt een webtekst goed? Je leest de meest uiteenlopende zaken als het aankomt op tips over het schrijven van een webtekst of blog. De ene persoon zegt dat je teksten kort en bondig moeten zijn, een ander stelt dat je best kan gaan voor zo lang mogelijk. Wat ...

lees meer
Lenovo Thinkpad E585

Lenovo Thinkpad E585

Lenovo Thinkpad E585 Ondertussen heb ik deze Lenovo ruim een week in mijn bezit. We hebben ook al de nodige uren met elkaar doorgebracht en ik durf te stellen dat ik hem goed genoeg ken om een oordeel te vellen.   Handig! Laat ik beginnen met een van mijn eigen grootste vooroordeel onder tafel te ...

lees meer
Confession of a copywriter

Confession of a copywriter

Confession of a copywriter     Laatst las ik bij een collega copywriter dat ze regelmatig versleten wordt voor taalpurist, of zelfs taalnazi. Dat is iets waar ik niet van schrik, aangezien ik dat type verwijten eveneens reeds heb mogen aanhoren. In alle eerlijkheid heb ik ook geregeld de neiging om mensen op hun fouten ...

lees meer