Waarom Venefica?

Nu verwacht je natuurlijk een uiteenzetting waarom je voor ons moet kiezen. Hoe wij de beste zijn in ons vak. Altijd een antwoord hebben op jouw vragen en problemen. En dat er niets is waar wij jou niet mee kunnen helpen. Maar dat was niet mijn bedoeling. Wat ik je wel ga vertellen, is iets wat ons vaak wordt gevraagd: waarom is onze naam ‘Venefica’?

Laat ik beginnen met de letterlijke vertaling: venefica is het Latijnse woord voor tovenares. Toen we op zoek gingen naar een naam voor ons bedrijf, wogen we ook de typische computertermen af. ‘Wizard’ is dan een van de meer bekende begrippen, erg leuk, maar ook vaak gebruikt in (bedrijfs)namen. Toch bleef hij heel erg door ons hoofd zwerven.

Daarnaast houden Wolf en ikzelf er wel van om te gamen. Ik heb daarbij een grote voorkeur voor fantasy. En voor toveren, mijn character is eigenlijk altijd wel een tovenares of aanverwante. Weer diezelfde term dus, die toch wel erg bij ons bleek te passen.

Daarop besloot ik het over een andere boeg te gooien: niet kijken voor een andere term / naam, maar voor een andere taal! Mijn eerste keuze is dan vrijwel altijd Latijn, een taal die ik ooit nog een keer wil leren.

Na een korte zoektocht – Google is your best friend – bleek dat venefica te zijn. Heel lang hoefden we niet na te denken. Dit was de naam die we zochten!

Wees overigens niet ongerust: Wolf tovert alleen met computers en aanverwanten, ik met teksten. Je kunt zonder angst een keer langskomen. Ik beloof dat we zuivere koffie schenken!

 

zwarte kat

Geplaatst in Geen categorie.