Voordelen hybrid cloud

Eerder schreef ik een blog met redenen om over te stappen naar de cloud. Maar uiteraard kunnen er nog steeds oorzaken zijn waarom u niet wilt of kunt overstappen. In dat geval is een combinatie van on-premise IT en clouddiensten heel vaak de oplossing: de hybrid cloud.

 

cloud-5

 

Voordelen hybrid cloud:

  • U kan profiteren van de voordelen van de cloud, maar ook van degene die on-premise biedt.
  • U heeft lagere kosten, doordat u de kostenefficiëntie kan maximaliseren.
  • U heeft meer controle en kunt makkelijk gaan voor de beste beveiliging.
  • U kunt snel en makkelijk gebruik maken van nieuwe functionaliteiten.
  • U heeft een hoge mate van invloed en controle.

 

Wanneer is hybrid cloud de beste oplossing voor u?

Uw organisatie heeft een grote verscheidenheid aan applicaties en data
Als uw bedrijf veel verschillende afdelingen heeft, dan is de kans ook groot dat er een grote verscheidenheid aan data en applicaties is. Hierdoor kunnen de eisen en wensen ook flink uiteenlopen. Een financiële afdeling zit er bijvoorbeeld meestal nog niet op te wachten om alle data in de cloud te zetten, terwijl het bij andere afdelingen juist erg handig kan zijn. Zeker als er werknemers zijn die ook geregeld van thuis uit werken, is de cloud een uitkomst.

 

U wilt oude non-cloud applicaties combineren met cloudapplicaties 
Vaak draaien er binnen een organisatie nog applicaties op lokale servers en computers. Hier wilt u vaak ook nog gewoon mee verder gaan zolang het naar behoeven werkt. In een hybride omgeving kunt u deze makkelijk combineren met applicaties in de public of private cloud.

 

U wilt meer inzicht in je IT-kosten en/of betalen naar gebruik
Een van de grootste voordelen van de cloud, is dat u betaalt naar gebruik. Neemt u een maand meer diensten af? Dan betaalt u enkel die maand meer. En neemt u een maand minder diensten af, dan betaalt u minder. Een ander groot voordeel is dat u veel minder, of zelfs helemaal geen investeringskosten moet betalen. Dat in tegenstelling tot software die u draait op eigen, lokale servers. Ook kosten voor onderhoud en updates heeft u niet. Hierdoor is het een stuk simpeler om de IT-uitgaven in te schatten.

 

Vaak wordt ten onrechte gedacht dat men moet kiezen: alles volledig binnenshuis houden of alles in de cloud. Maar voor iedereen is er een hybride oplossing op maat! U kiest zelf welke data en applicaties u in eigen beheer houdt en welke u in de cloud plaatst. En te allen tijd kunt u hierin bijsturen. Heeft u hulp nodig bij het zoeken naar de passende oplossing? Neem dan zeker contact op!

 

 

 

Geplaatst in Geen categorie.